klaar voor de toekomst

Het Goese Lyceum

"Een gebouw met uitstraling, bij de tijd, klaar voor de toekomst" was de eis (ontwerp een gezond gebouw dat flexibel omgaat met het gebruik van energie) die ook is uitgekomen.
De architectuur kenmerkt zich door een compacte vorm, bijna organisch. De school is vormgegeven als een scluptuur in een parkachtige omgeving en heeft daardoor een autonome vorm niet refererend aan bebouwing.

Het gebouw is voorzien van een slim ventilatieconcept, waarmee verse lucht alleen daar gebracht wordt waar het nodig is. Met behulp van kleppen en CO2-regeling wordt een enorme besparing op het luchtdebiet bereikt.
 

Het is de eerste middelbare school waarbij alle functionele verlichting is uitgevoerd in LED.
De school is volledig ingebed in haar omgeving. Dat is zichtbaar aan de sloten waarop het hemelwater van dak en plein worden geloosd. Het dak is voorzien van mossedum. De sheddaken van de aula zijn voorzien van PV-panelen die zoveel energie opbrengen dat de verlichting voor 'niets' brandt.

Terug naar overzicht