Op naar circulariteit!

Op naar circulariteit. Maar hoe zet u de eerste stap? Dit was het thema van de workshop die wij gaven op de jaarlijkse bijeenkomst van de projectmanagers van vastgoed van Nederlandse Universiteiten, op de Universiteit Maastricht. Samen met zo’n 90 project managers, afkomstig van verschillende universiteiten in Nederland, brainstormden wij over de volgende stappen richting circulair vastgoed.

Ons doel tijdens de workshop was om eens anders naar gebouwen en opdrachten kijken. Niet langer belemmerd door ‘business is usual’ maar laten we denken: ‘Hoe kunnen we circulair gaan?’ Nu hebben we het niet (alleen) over de stip op de horizon. Elke stap telt! Juist door te kijken naar wat nu al kan, maken we het verschil. 

Zo gingen we samen aan de slag en op zoek naar verschillende oplossingen. Van oplossingen met de meeste impact tot oplossingen die het gemakkelijkst te implementeren zijn. Maar we bespraken ook de uitdagingen voor de bouwtechniek en de tenderprocedures. Om zo, stap voor stap, meer aan de slag te gaan met circulariteit.

Het was een inspirerende middag vol waardevolle en out of the box ideeën.