Bert Kip (CEO, Brightlands Chemelot Campus) en Corné Gilissen (Directeur Huygen Installatie Adviseurs)

Huygen Installatie Adviseurs, vestiging Zuid gaat verhuizen!

Na vele jaren in Maastricht gevestigd te zijn, gaat de vestiging Zuid van Huygen Installatie Adviseurs verhuizen. In Mei 2019 verhuizen wij naar de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Al 80 jaar is onze vestiging in Zuid-Limburg gevestigd in Maastricht. Mooie jaren, waarin we veel hebben opgebouwd. Waarin we onze uitgesproken betrokkenheid met onze opdrachtgevers mochten delen. We zijn trots op wat we bereikt hebben, maar kijken ook direct vooruit en kiezen voor verandering. Onze ambities zijn groot!                                                            

onze visie

Als Ingenieurs– en Adviesbureau willen wij wezenlijk bijdragen aan een duurzame, betere en veilige leef- en werkomgeving voor iedereen. Wij zijn  gespecialiseerd in technische installaties en bouwfysica. Kort gezegd zorgen wij ervoor dat een gebouw goed en veilig functioneert. Ook verrichten wij onderzoek naar duurzame ontwikkeling, bouwmethoden, energiebesparing, comfort en gedrag van gebruikers van gebouwen.

De keuze om te verhuizen naar Brightlands Chemelot Campus, voelt voor ons als een logische stap die hoort bij onze ambities en kernwaarden. Wij zien vele voordelen op het gebied van samenwerking, duurzaamheid en kennisontwikkeling. Daarnaast zijn we al jaren als installatie adviseurs betrokken bij de transformatie van de Brightlands Chemelot Campus. Het voelt al als eigen.

Met straks locaties in Utrecht en Geleen, blijft de focus van onze landelijke dienstverlening gericht op onze bestaande klanten en het voortdurend investeren in de waarde van onze adviesdiensten. Dit, voor diverse markten: (grootschalige) woningbouw, bedrijfsgebouwen, gezondheidszorg, herbestemmingen en meer. Wij werken aan complexe, innovatieve en grensverleggende projecten. Daarbij is onze vak- en proceskennis een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking tussen de verschillende partijen.

de campus

Brightlands Chemelot Campus is een toonaangevende innovatie-locatie: een levendige en snelgroeiende open community. De campus vormt een combinatie van zowel nationale als internationale innovatieve start-ups en bedrijven, vooruitstrevende kennisinstellingen, ondernemers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en investeerders. Het is één van de grootste gemeenschappen in Europa op dit gebied. Een gemeenschap waar wij zelf aan meegewerkt hebben als Ingenieurs- en Adviesbureau. We hebben de volledige transformatie van dichtbij meegemaakt: Van een gesloten onderdeel van de Chemelot site naar een open campus, aan de hand van het stedenbouwkundig plan van Jan van Iersel (Broekbakema), dat vorm kreeg door nieuwbouw, sloop en deels renoveren van gebouwen.

De opzet van de campus biedt zo mogelijkheid tot intensieve samenwerkingen en het delen van kennis. Als je een idee hebt, is er altijd wel iemand in de buurt aan wie je iets kunt vragen. Samen innoveren gaat zoveel sneller. Op de campus kun je onderzoek makkelijker verbinden aan praktische toepassingen op het gebied van innovatie. Een experiment doen, samenwerken en kennis uitwisselen: het is allemaal mogelijk omdat je dicht bij elkaar zit en het een echte gemeenschap is. Nu is het moment aangebroken om ons zelf op de campus te gaan vestigen. Wij kijken er naar uit.

Door dit ecosysteem, het samenspel tussen alle bedrijven, de eenduidige visie en de eenvoudig beschikbare expertise en kennis, is Brightlands Chemelot Campus dé locatie voor onze vestiging in Zuid Nederland.

duurzaamheid

Duurzaamheid is ook voor ons een belangrijk thema. Wij dragen als adviseurs voor de Brightlands Chemelot Campus bij aan de ontwikkeling van duurzaam vastgoed, dat onder andere ontwikkeld wordt op basis van de BREEAM systematiek. Er wordt niet alleen gekeken naar energie maar vooral ook naar comfortabele, functionele en flexibele gebouwen die nu en in de toekomst bijdragen aan de ontwikkelingen van onze opdrachtgevers.

Wij hebben kennis in huis over technische systemen én kennis van het proces van ontwikkeling, realisatie en instandhouding. We focussen op kennisontwikkeling en de toepassing daarvan op het (her)ontwikkelen van gebouwen.

onze ambities

Wij zijn ambitieus als ingenieurs, adviseurs en onderzoekers. De experts van Huygen willen stuk voor stuk wezenlijk bijdragen aan een duurzame, betere en veilige leef- en werkomgeving voor iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze ambities, met een vestiging op de Brightlands Chemelot Campus, nog beter waar kunnen maken.