DataBuilt

Heeft u voldoende inzicht in de prestaties van uw gebouw? En heeft u KPI’s opgesteld waar uw gebouw aan moet voldoen? Dankzij DataBuilt is het nu mogelijk om de kwaliteit van uw gebouw te monitoren én in te grijpen wanneer nodig.

DataBuilt is een tool waarmee data analyses worden weergegeven en gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om op basis van data uit gebouwen en installaties prestatie analyses uit te voeren en daarmee de kwaliteit van het gebouw te volgen.

Data verzamelen

Het verzamelen van data uit gebouwen en installaties geeft de mogelijkheid om prestatie analyses uit te voeren op KPI's (Key Performance Indicators) en daarmee de kwaliteit van uw gebouw te volgen en te borgen. Via connectoren kunnen automatisch gegevens uit het gebouw beheer systemen en slimme meters worden opgehaald. Deze informatie voor gebouwbeheer kan nog  worden verrijkt met andere gegevensbronnen, zoals draadloze Plug & Play sensoren.

Meten

In DataBuilt kan dus veel informatie worden opgeslagen en gecombineerd. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop wij data verzamelen over het binnenklimaat via bijvoorbeeld het Sensi LoRa platform, die data verzameling met sensoren mogelijk maakt. De voordelen van het gebruik van deze plug & play sensoren:

  • De sensor hoeft niet geïnstalleerd te worden. Gewoon neerzetten is voldoende, hij werkt overal en altijd
  • De plug & play sensoren geven een goed beeld van klimaat parameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentraties. Maar ook lucht en oppervlakte temperaturen, energiemetingen of volume stromen zijn mogelijk.
  • Deze sensoren kunnen gekoppeld worden met gegevens uit het GBS via DataBuilt. Uiteraard kunnen de sensoren ook gebruikt worden voor gebouwen waar geen GBS data beschikbaar is.

Gebouw APK

Met DataBuilt maken wij een snelle data gedreven APK check van uw gebouw mogelijk. We voeren de APK uit om te kijken of de installaties werken zoals ze ontworpen zijn.  De KPI’s vormen een basis voor de advisering. Bijvoorbeeld over het uitwerken en nemen van maatregelen (regeltechnisch, installaties, gebruikersgedrag e.d.) voor optimalisatie van de gebouw performance.

Meer weten? Neem dan snel contact met ons op.

Terug naar overzicht